Monday, December 30, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Kuskus z zelenjavo in gorgonzolo

By 0 1684 Views

Sestavine:

25 dag kuskusa,
maslo,
2 papriki,
5 mladih čebulic,
5 zrelih paradižnikov,
5 majhnih bučk,
1 šopek bazilike,
2 stroka česna,
10 dag gorgonzole,
olivno olje,
sol,
poper


Priprava:

Kuskus pripravimo po navodilu na embalaži. Zabelimo ga z žličko masla.

Na malo olja popražimo na trakove narezani papriki in na kolesca narezane bučke. Dodamo stisnjen česen, narezano čebulico in pražimo še nekaj minut, ko dodamo narezane paradižnike ter pokrito dušimo na šibkem ognju slabih 10 minut. Po potrebi prilijemo malo vode. Začinimo s soljo, poprom in baziliko.

Kuskus obložimo z zelenjavo, potresemo z nasekljano gorgonzolo in za nekaj minut pokrijemo, da se gorgonzola stopi.