Friday, November 22, 2024

Potrebujemo:


15 dag riža,
3/4 l mleka,
1 žlica masla ali margarine,
ščepec soli,
limonina lupinica,
4 jajca,
6 žlic sladkorja,
1 zavitek van. sladkorja,
2 žlici drobtin.
 

Priprava:

Riž preberemo, operemo in odcedimo. Mleko vlijemo v lonec, damo vanj maslo, sol ter limonino lupinico in ga zavremo. V vrelo mleko zakuhamo riž. Vre naj mirno 20 minut, nekajkrat premešamo. Kuhan riž ohladimo. Rumenjake, 3 žlice sladkorja in vanil. sladkor penasto umešamo. Naraslo kremo zamešamo z drobtinami vred v ohlajen riž. Beljake stepemo v trd sneg in vtepemo vanj 3 žlice sladkorja. Sneg rahlo zamešamo v riž.

Pekač namastimo in potresemo z drobtinicami, naložimo zmes ter jo poravnamo.

Narastek pečemo 10 min pri 200 stopinj C in nato še 20 min pri 170 stopinj C.

Ponudimo nekoliko ohlajen.

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Športniki trpijo za prehranjevalnimi motnjami

13 junija, 2012 0