Friday, November 22, 2024
13 junija, 2012

Kaj morate imeti v hladilniku, da lahko kuhate kot Jamie Oliver?

By 0 1131 Views

Hladilnik

•    Dišave začimbe in dodatki, hladilnik napolnite z vsem kar vam je všeč: hrenom, paradižnikovimi omakami, kečapom, gorčico, manj mastno majonezo, manj mastno kislo smetano, brusnično omako, olivami, kaprami, pečenimi vloženimi paprikami, vloženimi artičokami, mešanico kuhanega in začinjenega sadja in zelenjave, česnom, ingverjem, …
•    Jajca, izberemo tista, ki imajo čim več maščobnih kislin omega – 3.
•    Veliko svežega sadnja
•    Veliko svežezelenjave, med drugim tudi očiščeno in oprano.
•    Posneto ali delno posneto mleko
•    Manj masten jogurt ali jogurt brez maščob (navadni ali sadni)
•    Parmezan
•    Manj masten sir, ki vsebuje manj natrija


Zamrzovalnik

•    Ribe
•    Zamrzjeno sadje ( še posebno različne jagode)
•    Zamrzjena zelenjava
•    Nemastno rdeče meso in perutnina

Tako hladilnik je poln, ampak potrebujemo še precej osnovnih živil. S temi napolnimo še vašo shrambo.

Shramba

•    Rjavi riž
•    Konzerviran fižol in čičerika
•    Konzervirano sadje v lastnem soku
•    Losos v pločevinki (najokusneje je rdeče meso)
•    Paradižnik v pločevinki
•    Repično olje
•    Suho sadje (vedno rozine)
•    Česen (svež ali pretlačen)
•    Goveja, piščančja ali zelenjavna jušna osnova v pločevinki
•    Olivno olje
•    Čebula
•    Paradižnikova omaka (ne več kot 7 odstotkov nenasičenih maščob na obrok)
•    Arašidovo maslo
•    Solatni preliv (iz repičnega ali olivnega olja)
•    Testenine iz polnozrnate moke
•    Kosmiči in oves
 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Iznašli čudežne spodnje hlačke

13 junija, 2012 0