Sunday, December 22, 2024

Potrebujemo:


  • 800 g bučk,
  • 500 g lososovega fileja,
  • 2 limoni,
  • 2 stroka česna,
  • 4 drobne rdeče čebule,
  • 3 žlice olivnega olja,
  • 1,5 dl kisle smetane,
  • 3 žličke gorčice,
  • 1 žlica nasekljanega kopra,
  • sol,
  • poper

Priprava:


Bučke očistimo in narežemo na 1 cm velike kocke. File lososa narežemo na kose. Bučke in lososa pokapamo s sokom ene limone. Drugo limono olupimo in drobno narežemo. Čebule narežemo na osmine. Na olju pet minut pražimo bučo, dodamo čebulo, nasekljan česen in pražimo še pet minut. Dodamo lososa in še pražimo. Začinimo s soljo in poprom.

Po slabih desetih minutah odstavimo in vmešamo kislo smetano, ki smo ji dodali koper, gorčico in narezano limono.

Dober tek!

 

Sorodni članki: 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Svinjska ribica v testu

13 junija, 2012 0