Thursday, November 21, 2024

Potrebujemo:


  • 60 dag krompirja
  • 2 žlici olja
  • Sol po okusu
  • 20 dag moke (z ostro moko se manj prijemajo, a so z mehko tudi odlični)
  • 2 jajci

Priprava:

Krompir operemo ter ga ne olupljenega skuhamo. Še vročega olupimo, posolimo, dodamo olje ter pretlačimo. Pustimo da se ohladi. Dodamo jajca in moko ter zamesimo testo. Medtem lahko že pristavimo lonec osoljene vode, da bo pravočasno zavrela. Testo razdelimo na več delov naredimo dolge svaljke ter jih razrežemo na manjše. Tako pripravljene svaljke kuhamo cca. 10 minut oz. toliko da priplavajo na površje.

Zabelimo jih lahko z drobtinami, ki smo jih predhodno malce popražili na surovem maslu poleg pa postrežemo solato.

Lahko jih dodamo raznim omakam, golažem.

Iz istega testa lahko pripravimo tudi cmoke.
 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Kofein lahko izboljša dolgoročni spomin

14 januarja, 2014 0