Jagode s čokolado: pol kilograma jagod prelijete z dvema decilitroma jedilne čokolade. Dodajte sesekljane lešnike ali orehe. Jagode položite na peki papir in počakajte da se ohladijo.
Jagodna salsa :
· 1 lonček narezanih jagod
· ¼ lončka olupljenega in narezanega avokada
· 2 žlici rdeče čebule
· 2 žlici sesekljanega koriandra
· Pol žlice naribane limonine lupine
· 2 žlici limoninega soka
· 2 žlici sesekljane pekoče paprike
· ¼ žlice sladkorja
Sestavine premešajte s paličnim mešalnikom in servirajte sveže.
Jagodna Margarita:
· Lonček jagod
· 6 žlic tekile
· 2 žlici likerja po želji
· 2 lončka ledu
· 1/Lonček jagod
· 6 žlic tekile
· 2 žlici likerja po želji
· 2 lončka ledu
· ¼ lončka limonade
Sestavine premešajte s paličnim mešalnikom in servirajte sveže.
Jagodni kis
· Lonček jagod
· Žlička sladkorja
· Žlica vinskega kisa
Mešanico pustite stani eno uro, nato dodajte sol, poper in dve žlici olivnega olja. Vse skupaj premešajte s paličnim mešalnikom.
Jagodni sladoled
S paličnim mešalnikom premešajte tri lončke jagod in pol lončka limoninega soka. Stepite lonček in pol sladke smetane in dve žlički arome vanilje. Počasi dodajte pol litra mleka in stepajte dokler ne dobite gosto zmes. Dodajte mešanico jagod, zaprite in zamrznite.