V kolikor nimate domačega krompirja pri nakupu izberite trde, suhe in čiste krompirje. Malo zemlje na njegovi površini sicer ne škodi, pripomore pa k nekoliko višji teži pri tehtanju.
Šele v zadnjih letih so raziskave pokazale da je krompir odličen naravni antioksidant z veliko vlaknin in vitaminom C.
Lupilnika pri mladem krompirju ne boste potrebovali. Vzemite čisto gobico ali košček grobega materiala in krompir očistite pod tekočo vodo. Koža mladega krompirja je tanka in pri uživanju ne moti. Hranite ga v prezračenem, temnem in hladnem prostoru.
Krompir na kratko prekuhajte, nato ga položite v pekač. Prelijte ga z olivnim oljem, dodajte česen, sol in poper. Pri 220˚C ga pecite približno dvajset minut. Enostavno ga potegnite iz pečice, posipajte s svežim sesekljanim peteršiljem in dober tek! V kolikor vas preganja čas, skuhan krompir prelijte z jogurtom, ter dodajte začimbe.