Sestavine:
-
100g rozin
-
6 žlic sladkega desertnega vina
-
100g masla
-
800g očiščenih piščančjih jeter
-
2 zrna česna
-
2 žlici sesekljanega žajblja
-
150 ml smetane
Priprava:
-
rozine stresemo v vino, mešanico segrejemo na 70˚C. Medtem v ponvi stopimo maslo, ter približno 5 minut pražimo jetra, česen, žajbelj in poper.
-
Prepraženo mešanico z multipraktikom zmešamo v gladko suspenzijo. Dodamo smetano in 2 žlici pripravljene mešanice vina in rozin. Dodajte sol, ter še enkrat zmešajte.
-
Tako pripravljeno suspenzijo dodajte na krožnik, ter prelijte s preostankom mešanice vina in rozin.
-
Rok trajanja v hladilniku je dva, v zamrzovalniku 30 dni.
-
Pašteto servirajte na solatnem listu
Nutritivna vrednost za pogrinek:
-
320 kalorij
-
19g beljakovin
-
10g ogljikovih hidratov
-
23g maščob
-
13g nasičene maščobne kisline
-
0g vlaknin
-
10g sladkorja
-
0.41g soli
Vir fotografije: www.tripadvisor.co.uk