DNK spermijev petinštiridesetletnikov, ki so zaužijejo dovolj vitamina C, E, folne kisline in cinka, je redkeje poškodovan.
DNK poškodbe spermijev predstavlja enoto genetske kakovosti sperme, ki z leti pada.
Vsekakor pa je potrebno poudariti, da ni nikakršne povezave med uživanjem z antioksidanti bogatimi živili in kakovostjo sperme pri mlajših moških. Predpostavlja se, da je organizem mlajših moških pod nižjim ‘oksidativnim stresom’ ali pa ta stres celo učinkoviteje nevtralizira.
Živila bogata z vitaminom C so agrumi, rdeča in zelena paprika, brokoli, peteršilj in paradižnik. Vitamin E lahko najdemo v nekaterih rastlinskih oljih, oreščkih (predvsem mandljih), listnati zelenjavi, špinači in brokoliju. Najpomembnejši viri cinka so morski sadeži, rdeče meso, grah, orehi in mlečni izdelki. Listnata zelenjava, grah in žita pa so glavni vir folne kisline.