V časopisu Journal of Reproductive Medicine so objavili izsledke analize podatkov, ki jih je zbral zdravnik Gary Steinman (Long Island Jewish Medical Center, New York), ki so jasno pokazali, da imajo veganke petkrat manjše možnosti, da bodo rodile dvojčka kot pa vegetarijanke, ki uživajo mlečne izdelke, in ženske, ki so vsejedke.
V analizi razlagajo, da mlečni izdelki spodbujajo nastanek proteina IGF, ki vpliva na spuščanje jajčeca iz jajčnika in tako povečuje možnost multiple oploditve. Poleg tega je lahko takšna oploditev mogoča tudi zaradi uporabe hormona rasti pri kravah molznicah, dodajajo v analizi.
Podatki, ki so jih zbrali znanstveniki, nakazujejo tudi na to, da se v državah, v katerih je večja poraba mleka in mlečnih izdelkov, rodi več dvojčkov. Teorija dr. Steinmana je še bolj verjetna zato, tako časopis, ker imajo ženske, ki uživajo več mlečnih izdelkov, po navadi večjo telesno maso, kar pa tudi povečuje možnost, da bo ženska rodila dvojčka.
Vir: RTVSLO