Potrebujete :
-500 g cvetače
-1 jajce
-100 g parmezana
-sol
-poper
-200 g sveže špinače
-200 g naribanega sira
-200 g paradižnikove mezge
-100 g mocarele
-manjša bučka
-origano
-bazilika
Postopek :
Cvetačo sesekljamo v multipraktiku, da je približno velikosti mletega kokosa. Nato jo posolimo in s pomočjo kuhinjske krpe dobro ožamemo, da se znebimo odvečne vode. Cvetačo nato v posodi zmešamo z jajcem, parmezanom in poprom. Zmes razporedimo po pekaču, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem, približno pol centimetra debelo. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 190 stopinj za 20 minut, da se cvetača zgoraj lepo zapeče. Nato skorjo obložimo s paradižnikovo mezgo in nanjo posujemo baziliko in origano. Na mezgo potresemo sir, nato sledi špinača, bučke in mocarela. Vse skupaj postavimo v pečico še za približno 5 minut. Naša cvetačna pica je tako pripravljena.
Nasvet :
Na pico lahko damo poljubne sestavine, ki jih imamo radi in tako ustvarimo vsakokrat novo pico.