Sunday, November 17, 2024

Potrebujemo:


  • 1 kg govejega mesa (križni del, spodnja rebra, pleče)
  • 2,5 l vode
  • Sol
  • Jušna zelenjava: korenček, košček zeleninega gomolja ali vejica zelenja, peteršiljeva korenina, strok česna, pol čebule, 1 zrel paradižnik
  • Dišavnice: 6 zrn poprovih zrn, lovorov list

Priprava:

Meso s kostmi vred damo v lonec, prilijemo vodo, da prekrije meso. Pustimo zavreti. Prvo vodo odlijemo skupaj s peno, da bo juha bolj čista. V lonec sedaj poleg mesa dodamo zelenjavo in dišave, prilijemo hladno vodo in pustimo zavreti. Plamen ali temperaturo zmanjšamo, da juha skoraj neopazno vre. Juho kuhamo 2 – 3 ure. Preden kuhano juho precedimo, jo pustimo nekaj minut ob robu štedilnika, da se umiri.

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Vaginalni kontracepcijski obroček

17 septembra, 2012 0