Thursday, November 21, 2024

Sodelujoči so bili razdeljeni v dve skupini. Ena skupina je uživala pijače obogatene z glukozo, druga s fruktozo. Prehranjevali so se z uravnoteženo prehrano, ki je vsebovala 30% maščob in 55% ogljikohidratov.  


Rezultati so pokazali, da se je vsebnost trigliceridov po zaužitju fruktoze zvišala, v nasprotju z glukozo, pri kateri se je vsebnost znižala. Sodelujoči, ki so pili sokove s fruktozo, so imeli povišan slab LDL holesterol.  

»Ljudje z višjim tveganjem za obolenje metaboličnega sindroma in kardiovaskularnih bolezni, se morajo nujno izogibati fruktozi, čeprav se je uživanje fruktoze v ZDA zadnjih nekaj let povečalo za 135%,« je izjavila Kimber Stanhope.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Nizka porodna teža in težave s spancem

13 junija, 2012 0