Potrebujete:
-poljubna zelenjavna mešanica 500g (grah, korenje, cvetača, brokoli, korenje, koruza, stročji fižol)
-40g masla
-1 žlica moke
-3 žlice kisle smetane
-3 dl mleka
-2 jajci
-100g parmezana
-100g poljubnega sira
-sol
-poper
Postopek:
Zelenjavo najprej skuhajte na pari ali v vreli vodi skoraj do mehkega. Nato začnite s pripravo mešanice za gratiniranje. Na zmernem ognju segrejte maslo. Ko se popolnoma raztopi mu dodajte žlico moke in mešajte, da se vse poveže. Nato dodajte mleko in ves čas mešajte. Ko bo zmes zavrela jo odstavite in ohladite. V ohlajeno zmes vmešajte jajci, kislo smetano in ves sir. Če se vam zmes zdi pregosta ji dodajte še malo mleka. Nato dobro odcejeno zelenjavo narežite na manjše kose in jo dajte v manjši pekač. Čez celo zelenjavo polijte mešanico za gratiniranje, da lepo prekrije celotno površino.
Pecite v pečici pri temperaturi 190 stopinj približno 30 minut oziroma dokler se na vrhu zlato ne zapeče.
Postrežete jo lahko kot prilogo ali kot samostojno jed.