Jabolka so seveda glavna sestavina jabolčnega kisa, čeprav je moč v trgovinah kupiti tudi jabolčni kis, ki jabolka ni videl niti na drevesu. Jabolka so znano super živilo, ki vsebujejo številne vitamine in minerale, kot so pektin, beta-karoten, kalcij, železo, fosfor in kalij. Poleg tega so jabolka bogat vir encimov in aminokislin.
Čeprav ga uradna medicina kot zdravilo zavrača, je v Kitajski medicini običajno in priljubljeno zdravilo. Uporabljajo ga za preprečevanje artritisa, uravnavanje prebave, med drugim znižuje tveganje malignih obolenj, ter izboljša spomin. Resnica je takšna: domači jabolčni kis vsebuje sestavine, ki preventivno preprečujejo bolezni, podaljšujejo življenje in ohranjajo vitalnost.
Ostale dobrobiti jabolčnega kisa:
Jabolčni kis pa ni zgolj solatna začimba, temveč ga lahko uživamo kot samostojno jed, pomešanega z vodo tudi kot osvežilen napitek.