Jabolko je sadež, ki je bogato z vlakninami. V primerjavi s številnimi drugimi živili zahteva obilo prežvekovanja, zato organizmu daje priložnost, da sam pove kdaj ima hrane dovolj. Je idealno živilo za vzdrževanje idealnega krvnega tlaka in vsebnosti sladkorja v krvi.
Otroci katerih matere so v nosečnosti pojedle vsaj jabolko na dan imajo manjšo verjetnost za astmo. Britanski znanstveniki so odkrili, da jabolko odlično ščiti pljuča odraslih ljudi pred navalom številnih respiratornih infekcij in tudi rakom.
Zahvaljujoč pesticinu in polifenolu lahko jabolka znižajo vsebnost slabega holesterola v krvi. Za boljši učinek jabolko kombinirajte s korenjem, ki ima šestkrat višje antioksidantno delovanje.
Italijanski znanstveniki so objavili nekaj jabolčnih sestavin, ki vplivajo na odpornost celic ljudskega organizma. Več zaužitih jabolk na dan zniža verjetnost rakavih obolenj.
Zakaj je temu tako? Najverjetneje zato, ker sestavina jabolk povečuje proizvodnjo acetilholina, substance, ki pošilja sporočila med celicami živčnega sistema, prav jabolka vplivajo tudi na boljši spomin. Znanstveniki so odkrili, da znižujejo verjetnost tveganja za Alzheimerjevo boleznijo.