Čeprav so jajca bogata s proteini in pomembnimi vitamini, znanstveniki trdijo, da lahko samo eno jajce na dan poveča tveganje obolenja za diabetesom, poroča DailyMail.
Znanstveniki so do zaključka raziskave prišli, ko so v obdobju dvajsetih let spremljali zdravje 57.000 žensk in moških.
Moškim, ki so vsakodnevno zaužili vsaj eno jajce grozi 60% višje tveganje nastanka diabetesa tipa 2, pri ženskah je tveganje višje za 77%.
Celo 90% pacientov z diabetesom zboleva za diabetesom tipa 2, ki ga povzroča nezadostno proizvajanje inzulina v telesu.
Ta tip sladkorne bolezni povzroča številne druge težave, kot npr. srčne bolezni. S pravilnim načinom življenja in z ustrezno terapijo se bolezen lahko kontrolira.
Če želimo preprečiti nastanke diabetesa, moramo jesti uravnoteženo prehrano, izogibati se moramo slanim in mastnim izdelkom, na jedilnik pa pogosteje uvrstimo sadje in zelenjavo.