• Dišave začimbe in dodatki, hladilnik napolnite z vsem kar vam je všeč: hrenom, paradižnikovimi omakami, kečapom, gorčico, manj mastno majonezo, manj mastno kislo smetano, brusnično omako, olivami, kaprami, pečenimi vloženimi paprikami, vloženimi artičokami, mešanico kuhanega in začinjenega sadja in zelenjave, česnom, ingverjem, …
• Jajca, izberemo tista, ki imajo čim več maščobnih kislin omega – 3.
• Veliko svežega sadnja
• Veliko svežezelenjave, med drugim tudi očiščeno in oprano.
• Posneto ali delno posneto mleko
• Manj masten jogurt ali jogurt brez maščob (navadni ali sadni)
• Parmezan
• Manj masten sir, ki vsebuje manj natrija
• Ribe
• Zamrzjeno sadje ( še posebno različne jagode)
• Zamrzjena zelenjava
• Nemastno rdeče meso in perutnina
Tako hladilnik je poln, ampak potrebujemo še precej osnovnih živil. S temi napolnimo še vašo shrambo.
• Rjavi riž
• Konzerviran fižol in čičerika
• Konzervirano sadje v lastnem soku
• Losos v pločevinki (najokusneje je rdeče meso)
• Paradižnik v pločevinki
• Repično olje
• Suho sadje (vedno rozine)
• Česen (svež ali pretlačen)
• Goveja, piščančja ali zelenjavna jušna osnova v pločevinki
• Olivno olje
• Čebula
• Paradižnikova omaka (ne več kot 7 odstotkov nenasičenih maščob na obrok)
• Arašidovo maslo
• Solatni preliv (iz repičnega ali olivnega olja)
• Testenine iz polnozrnate moke
• Kosmiči in oves