Podobno so ugotovili tudi britanski znanstveniki, ki ženskam, ki želijo zanositi, odsvetujejo uživanje hrane z veliko maščobami.
Pravi vzrok se skriva v vrsti proteina v celicah, ki skrbijo za prehrano jajčeca. Protein je predvsem v izdelkih brez prave prehrambne vrednosti – mednje spadata npr. čokolada in hitra hrana. Tveganje za neplodnost lahko maščobe povečajo kar za 70 odstotkov. Maščobne kisline najdemo v nekaterih vrstah rdečega mesa in mlečnih proizvodih, zdravju škodljiva pa je predvsem predelana hrana.
Tudi raziskave na živalih dokazujejo, da imajo maščobe določen vpliv na jajčece tako pred oploditvijo kot tudi po njej, saj preprečujejo njihov nadaljnji razvoj. Strokovnjaki poudarjajo, da je že dalj časa znana povezava med debelostjo in težavami z zanositvijo, zdaj pa so to tudi javno dokazali.
Do danes znanost še ni našla pravega odgovora za odpravo teh negativnih vzrokov, zato je še vedno najučinkovitejše zmanjšanje telesne teže od 5 do 10 kilogramov.