Potrebujemo:
8 dl vode
10 kolobarjev limone
7 kock sladkorja
nekaj listov sveže ali suhe mete
Priprava:
V vrču zmešamo vodo 6 kolobarjev limone in sladkor. Pristavimo in počakamo, da zavre, dodamo meto in pustimo v hladilniku. Preden postrežemo, precedimo in vložimo še ostale rezine limone, lahko pa dodamo tudi pomarančo. Postrežemo hladno v kozarcih s kolobarjem limone ali pomaranče
Potrebujemo:
5 večjih cvetov bezga
2 litra vode
1 limono 1
kozarec jabolčnega kisa
četrt kilograma sladkorja
Priprava:
Vse sestavine v večjem steklenem kozarcu na toplem namakamo od dva do tri dni. Vsak dan premešamo dvakrat ali trikrat, da cvetovi ne začnejo gniti. Nato precedimo in nalijemo v steklenice. Nič ne vremo. Tako pripravljena šebesa je obstojna od tri do štiri dni. Hranimo jo v hladilniku. Ne redčimo. Odlična osvežilna pijača za žejo.
Potrebujemo:
– ohlajen čaj z okusom gozdni sadeži (1 vrečka, 2 dcl vode)
– 2 žlici sveže ali zmrznjene maline
– 2-3 čajne žličke trsnega sladkorja
– limonin sok ½ limone
Priprava:
V kozarec z 2 žlicama zmečkanih malin dodamo sladkor in limonin sok. Dolijemo ohlajen čaj. Z žlico mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Dodamo nekaj kock ledu in okrasimo z nekaj malinami, rezino limone in svežo meto. Postrežemo s slamico in čajno žličko.