Sunday, November 24, 2024

Višja vsebnost kakava pomeni, da ima črna čokolada, čeprav se ji doda manj sladkorja, več kakavovih maščob kot klasična mlečna.


Glede na to da gram kakavovega masla vsebuje več energije kot sladkor, to pomeni, da je razlika v kalorijah med mlečno in črno čokolado pravzaprav zanemarljiva.

Čeprav so predpostavke o hujšanju napačne, je črna čokolada še vedno bolj zdrava izbira. Vsebuje namreč flavonoide, ki jih običajno najdemo v sadju in zelenjavi kot so jabolka, grozdje ali rdeče zelje.

Črna čokolada blagodejno vpliva na krvne žile, ter zmanjšuje tveganja možganske in srčne kapi, kar so potrdile številne predhodne raziskave.

Kljub temu pa nutricionisti opozarjajo, da je vsako pretiravanje nezdravo in pripomore k pridobivanju odvečne telesne teže. 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Živila za premagovanje pomladanske utrujenosti

25 marca, 2015 0