Najboljši prehranjevalni način bolnega otroka so vsekakor manjši in bolj pogosti obroki, ki vsebujejo lažje prebavljivo prehrano. Z večjimi obroki jih vsekakor ne smemo siliti. Katera hrana pa je primerna za ohranjanje kalorične vrednosti organizma vašega bolnega otroka:
Kokošja juha je dokazano uspešno zdravilo za lajšanje simptomov prehlada in vnetega grla. Ima protivnetne lastnosti in zmanjšuje izločanje sekreta iz sluznic. Učinkujejo tudi juhe ‘iz vrečke’. V kolikor imajo otroci nekaj več apetita, dodajte jušne kroglice ali rezance.
Požiranje paradižnikove juhe je kljub vnetemu grlu dokaj enostavno. Otroci ponavadi ne marajo kislega okusa, ki je značilen tudi za paradižnikovo juho, zato k juhi prilijemo nekaj mleka, ki kisel okus izniči. Paradižnikovo juho preprosto, namesto z vodo, razredčite z mlekom. Mleko bo poskrbelo za okusno in kremasto teksturo.
Skodelica toplega, seveda doma narejenega jabolčnega kompota, bo pomirila razdraženo grlo in organizem oskrbela s potrebnimi živili. V vodo narežite olupljena jabolka, ter dodajte nekaj cimeta ali kalčkov. Kuhajte toliko časa, da se jabolka omehčajo. Kompot lahko premešate s paličnim mešalnikom.
Iztisnite limone, dodajte toplo vodo (okoli 50°C) in sladkor. Limonada vlaži in osveži telo, ter pomirja boleče grlo. Je bogat vir vitamina C, ki pomaga pri regeneraciji prizadetih celic.