2 svinjska zrezka (po želji lahko tudi piščanec, puran, …)
2 jajci
moko
sol, poper, vegeto, česen, čebulo
2 topljena sirčka (trikotnika)
1 žlico kisle smetane
olivno olje
Svaljki 40 dag približno
Zrezke potolčemo. V posodi žvrkljamo jajci, dodamo sol, poper, vegeto. V drugo posodo stresem moko. Paniranje ponovimo 2x in ocvremo na vročem olju.
Medtem, ko smo panirali zrezke, nam je že zavrela voda za svaljke. Solimo, svaljke damo v vrelo vodo. Ko priplavajo na površje, so kuhani. Odcedimo, v juho kjer so se kuhali svaljki, dodamo žličko olivnega olja, kislo smetano, topljen sir, sol, poper, česen, čebulo (vse v prahu). Mešamo, dokler se ne stopi.
Na krožnik damo zrezek, svaljke, vmes med svaljke in zrezke za dekoracijo damo podlogo iz rumene paprike in rožice iz korenčka. Po želji svaljke potresemo z drobnjakom ali peteršiljem.
Poleg se prileže zelena solata s papriko in paradižnikom.
Dober tek.