Sunday, November 17, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Ocvrt zrezek s svaljki v smetanovi omaki

By 0 789 Views

Za 2 osebi potrebujemo:

2 svinjska zrezka (po želji lahko tudi piščanec, puran, …)
2 jajci
moko
sol, poper, vegeto, česen, čebulo
2 topljena sirčka (trikotnika)
1 žlico kisle smetane
olivno olje
Svaljki 40 dag približno


Priprava zrezkov:

Zrezke potolčemo. V posodi žvrkljamo jajci, dodamo sol, poper, vegeto. V drugo posodo stresem moko. Paniranje ponovimo 2x in ocvremo na vročem olju.

Medtem, ko smo panirali zrezke, nam je že zavrela voda za svaljke. Solimo, svaljke damo v vrelo vodo. Ko priplavajo na površje, so kuhani. Odcedimo, v juho kjer so se kuhali svaljki, dodamo žličko olivnega olja, kislo smetano, topljen sir, sol, poper, česen, čebulo (vse v prahu). Mešamo, dokler se ne stopi.

Na krožnik damo zrezek, svaljke, vmes med svaljke in zrezke za dekoracijo damo podlogo iz rumene paprike in rožice iz korenčka. Po želji svaljke potresemo z drobnjakom ali peteršiljem.

Poleg se prileže zelena solata s papriko in paradižnikom.

Dober tek.