Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Olupimo in nasekljamo česen. Pekač namažemo z olivnim oljem. Potresemo z vejicami timijana. Piščanca mariniramo z olivnim oljem, soljo, poprom, limono, česnom in z nekaj vejicami timijana, ki smo jih sesekljali. Pustimo stati eno uro, nato meso damo v pekač. 3 decilitre vode pristavimo in zavremo.
Krompir operemo, olupimo in narežemp na kose. Stresemo ga v večjo skledo, dodamo limonin sok, sol, poper in malo timijana. Dobro premešamo, nato pa vse skupaj stresemo okoli piščanca. Prilijemo z vročo vodo in pečemo 30 minut. Nato piščanca obrnemo in ga še po drugi strani natremo s soljo, poprom in preostalim timijanom. Premešamo tudi krompir in po potrebi prilijemo še malo vroče vode, potem pa pekač še za eno uro potisnemo v pečico, da se meso in krompir zlato rumeno zapečeta.