1 puran
srednje debela čebula
8 klinčkov
limona
15 dag na rezine narezane slanine
poper
sol
2 žlici olja
žlica masla
kozarec belega vina
sok ½ limone
Očiščenega in opranega purana zbriši s suho krpo in osoli. V trebušno votlino potisni z vilicami prebodeno limono in s klinčki nabodeno čebulo. Obloži ga s slanino in poveži z vrvico, položi ga na pekač in polij z vročim oljem, pomešanim z maslom. Peci ga 20 minut pri 180 stopinjah, nato ga polij z vinom in limoninim sokom. Med pečenjem ga večkrat polij s sokom. Malopreden je pečen, odstrani slanino in ga lepo rumeno zapeci. Purana peči po eno uro za vsak kilogram teže. Iz trebušne votline odstrani čebulo in limono. Razreži ga na kose in naloži na ogret krožnik. Iz soka odlij odvečno maščobo in sok polij po kosih.
Dober tek!