Brezglutenski izdelki se vse pogosteje pojavljajo v trgovinah z dietnimi in ekološkimi izdelki. Iz francoske raziskave objavljene v mesečniku 60 Millions de Consommateurs je razvidno, da izdelki brez glutena sploh niso tako zdravi.
Revija je primerjala deklaracije glutenskih in brezglutenskih izdelkov vključenih v vsakodnevno prehrano (testenine, kruh, testu, keksih, picah…). Ugotovili so, da izdelki brez glutena, v primerjavi s tradicionalnimi, vsebujejo manj vlaknin in beljakovin.
Na primer 100 g običajnega kruha vsebuje 8,3 gramov beljakovin, primerljiva količina brezglutenskega kruha zgolj 2,6 grama.
Brezglutensko testo vsebuje tudi aditiva E464 in E330 s katerima ohranjajo elastičnost in mehkobo testa.
Nenazadnje pa so brezglutenski izdelki od dva do štirikrat dražji.
Raziskava objavljena v reviji potrošnikom sporoča, da ne padajo na trend, ki pravzaprav zgolj prazni njihove denarnice.