Thursday, November 21, 2024

Potrebujemo:

35 dag vlečenega testa
 


Zabela:

Maslo ali na maslu prepražene drobtine
 

Skutni nadev:

40 dag pretlačene skute
6 dag tekočega masla
Sol
3 jajca
2 dl goste smetane
6 dag dobtin, pšeničnega zdroba ali tanko narezanega kruha
 

Priprava:

Vlečeno testo enakomerno razvaljamo za noževo konico na debelo. Namažemo s skutnim nadevom; ob robu (za štiri prste testa) namažemo bolj na tanko ali pa ga samo pokapljamo z maščobo, da nadev med peko ne bi uhajal in zvijemo. Štrukelj zavijemo v ovlažen, z drobtinami posut prt in ga položimo v široko kozico z vrelo osoljeno vodo tako, da gleda dober prst štruklja iz vode.

Vre naj počasi in pokrit 35 minut.

Kuhan štrukelj prestavimo na pekač ali desko, nekaj trenutkov pustimo zvitega, nato ga odvijemo in malo ohlajenega narežemo na rezine. Položimo jih na ogret krožnik.

Štruklje zabelimo z maslom ali z na maslu popraženimi drobtinami.
 

Priprava skutnega nadeva:

Pretlačeno skuto zabelimo z maslom, osolimo, zamešamo s smetano, stepena jajca ter drobtine, zdrob ali kruh. Vse skupaj zmešamo.
 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

HPV – humani papiloma virus

13 junija, 2012 0