Wednesday, October 30, 2024

Preverjen recept za pripravo domače ticino mase.


Sestavine:

  • 1 kg sladkorja v prahu (drobno mlet)
  • 15 g želatine v prahu
  • 6 žlic hladne vode za želatino
  • 8 žlic fruktoze
  • 1 žlica vroče vode za fruktozo
  • 15 ml jedilnega glicerina (kupite v lekarni)

Priprava:

1 Želatino prelijte s hladno vodo in pustite da nabrekne.

2 Fruktozo prelijte z vročo vodo in na šibkem ognju mešajte da dobite sirup. Pazite da ne karamelizira ali spremeni barvo.

3 Ko se sirup nekoliko ohladi dodajte glicerin.

4 Tako dobljen sirup primešajte k nabreknjeni želatini.

5 V večjo posodo dajte drobno mlet sladkor v prahu. Na sredini naredite jamico in dodajajte sirup zmešan z želatino.

6 Mesite kot da mesite testo. Testo ne sme biti premehko. Tako boste dobili prekrasno snežno belo maso.

7 Maso razdelite na več manjših kosov in ji dodajajte živilsko barvo, da dobite želene odtenke.

8 Oblikujte v najrazličnejše figurice in okrasite torto.

 

http://youtu.be/tFvS5XEKzNg

 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Ali Kitajska ukinja politiko enega otroka?

2 novembra, 2012 0