Slastna torta za prefinjene užitke.
350 g moke
250 g masla
200 g sladkorja
5 jajc
100 g čokolade v prahu Gorenjka
1 zavitek vanilin sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
0,5 dl mleka
2 jedilni žlici ruma
250 g pomarančne marmelade (10 g želatine v prahu po potrebi)
200 g jedilne čokolade Gorenjka
1,5 dl rastlinske masti ali olja
pralineji Mistica
Maslo in sladkor penasto umešamo, postopoma dodamo jajca, vanilin sladkor, mleto čokolado, rum, mleko, moko, pecilni prašek in dobro premešamo. Testo stresemo v pomaščen tortni model, poravnamo in pečemo pri 175°C približno 40 minut. Pri peki nam bo na torti nastal kupček. Pečeno torto ohladimo v modelu. Ohlajeni torti odstranimo model, jo enkrat prerežemo, namažemo s pogreto pomarančno marmelado (ki ji lahko dodamo malo stopljene želatine), pokrijemo z drugo polovico, celo torto na tanko premažemo s pomarančno marmelado, ohladimo in prelijemo s čokoladnim oblivom, ki ga pripravimo tako: čokolado stopimo na sopari ( naj se ne pregreje čez 45°C) primešamo maščobo in mešamo toliko časa, da se maščoba spoji s čokolado. Nekoliko ohladimo in prelijemo preko torte. Ko se obliv strdi, torto okrasimo s pralineji in čokoladnimi ostružki.