Raziskava je pokazala, da imajo otroci nosečnic, ki pet ali več dni na teden, uživajo orehaste plodove, nižjo verjetnost razvoja alergij na orehaste plodove. Otroci mater, ki so bile alergične na omenjene plodove, pa nižjega tveganja niso bili deležni.
Ocenjuje se, da ima samo v ZDA alergijo na hrano okoli 8% otrok, 1,4% njih je alergično na arašide in na ostale orehaste plodove kot so indijski oreščki, mandlji, orehi, lešniki…
Rezultati raziskave so še en dokaz, da zgodnje uvajanje hrane povečuje naravno toleranco na njo in zmanjšuje tveganje razvoja alergij. Prav tako so z raziskavo potrdili, da lahko nosečnice brez strahu o kasnejšem razvoju alergij pri otrocih, uživajo orehaste plodove.
Živila na katera so otroci najpogosteje alergični so arašidi, mleko, jajca, orehasti plodovi, školjke, pšenica in soja. Vsekakor pa je potrebno poudariti, da skoraj vsi otroci te alergije slej kot prej prerastejo.