S tako vzgojenim paradižnikom so hranili brez gena p53 vzgojene miši. Odstranitev gena p53 je pomenila, da so bile miši zelo dovzetne za razvoj onkoloških obolenj.
Raziskava je pokazala, da so miši, ki so jedle paradižnik, živele dlje.
Raziskavo je objavila revija Nature Biotechnology, njen vodja Eugenio Butelli je dejal: »Naš vijolični paradižnik ima zelo visoko antioksidativno aktivnost, skoraj trikrat višjo od običajnega paradižnika, poleg tega pa je zelo pripraven za preučevanje učinkov antocianina.«
Marco Giorgio iz Evropskega inštituta za onkologijo pa je dodal: »Z vijoličnim paradižnikom hranjene miši so živele precej dlje časa.«
Za raziskave na ljudeh bo preteklo še kar nekaj časa, vendar znanstveniki menijo, da je njihova raziskava pomemben mejnik dokazovanja pozitivnih učinkov antocianina.
Dr. Paul Kroon iz že omenjenega centra v Norwichu je pomembnost raziskave potrdil, ter dejal, da nova tehnologija omogoča skoraj celoten spekter alternativnih barv za sadje in zelenjavo, ter seveda sestavin, ki lahko zaščitijo naše zdravje.