Sestavine:
-
2 skodelice vinskega belega kisa
-
2/3 skodelice sladkorja
-
4 čajne žličke morske soli
-
2 žlički semen kopra
-
1 do 2 žlički zdrobljenega rdečega popra
-
1 žlička sveže zmletega črnega popra
-
12 celih klinčkov
-
4 lovorjeve liste
-
3,75 do 4 skodelice vode
-
3 do 3 1/2 skodelice zelenjave (kot so kumare, bučke, čebula, sladka paprika), zrezane na tanke rezine.
Priprava:
1. Združite vse sestavine, razen zelenjave v zato pripravljen kozarec, pokrijte s pokrovom in pretresite, da se sladkor raztopi.
2. Dodajte zelenjavo, tesno pokrijte s pokrovom in dobro pretresite. Kuhajte na šibkem ognju.
Tako pripravljeno zelenjavo lahko hranite v hladilniku tudi do 3 mesece.