Med, čudežni in čudodelni čebelji proizvod, je najbolje raztopiti ali pa ga uporabiti kot namaz. Zagotovo je boljša rešitev od industrijskih marmelad ali čokoladnih namazov, ki jih obožujejo predvsem otroci. Kljub temu pa je dobro vedeti, da ima med enako kalorijsko vrednost kot beli sladkor, zato se mu morajo sladkorni bolniki izogibati. Sladkornim bolnikom se sicer priporoča nekoliko lažji med, kot je npr. akacijev.
Drobno sesekljajte glavico rdeče čebule in dva zrnca česna, dodajte žlico timijana in 4 žlice maha. Pripravljeno mešanico skuhajte v 400 ml vode. Ko se mešanica ohladi, dodajte 200 g medu. Večkrat dnevno si privoščite žličko pripravka, ki deluje zelo pomirjajoče.
Zaužijte žličko ali dve medu in pustite da počasi polzi po grlu. Najbolj učinkoviti so: med s timijanom, lipov med, borov med, planinski travniški med in gozdni med.
Na bolečo mesto nanesite večjo količino medu, ciljno mest prekrijte in pričvrstite z bombažno tkanino. Med ima protivnetni učinek.
Dve žlici naribane korenine gabeza, žlica medu, žlica olivnega olja in vroča voda. Vse sestavine premešajte tako, da dobite kašico, ki jo nanesete neposredno na boleč sklep. Najboljši učinek boste dosegli, če pripravek pustite delovati preko noči. Takšen pripravek ublaži bolečino.
Debel kos svežega ananasa, žlica medu in voda. Ananas v manjši količini vode kuhajte približno deset minut, kompot ohladite in dodajte žlico medu. S tako pripravljeno tekočino okoli dve minuti grgrajte, nato tekočino pogoltnite. Terapijo ponovite večkrat na dan. Vnetje bo v tednu dni zagotovo zgodovina.
100 ml mleka, 100g gozdnega medu in limonin sok. Blago segreto mleko zlijete v lonček, dodajte med in svež limonin sok. Lonček pokrijte in dobro premešajte. Zvečer emulzijo nanesite na prizadeto kožo, zjutraj pa z mlačno vodo kožo izperite.
Zmešajte žlico kamilic in rmana, ter ga poparite z litrom vrele vode, čaj po desetih minutah precedite. Ko se pripravek ohladi ga posladkajte s pol žličke medu, ter pred vsakim obrokom popijte skodelico pripravljenega čaja. V prvih šestih tednih postopoma povečujte količino medu, do maksimalno tri žlice, nato količino postopoma zmanjšujte.
V liter vrele vode vmešajte žlico soli. Ko se ohladi dodajte dve žlici medu. Pripravek jemljite dokler tegobe ne minejo.